Пережити карантин. Дієтологи розповіли про їжу під час епідемії коронавіруса
У міру поширення нового коронавируса зростає загроза карантину, але правильно харчуватися можна, навіть якщо ви надовго застрягли в своєму будинку.
Лікарі вважають, що попереднє планування допоможе вам і вашій родині добре харчуватися, навіть в умовах карантину.
«Це приготування їжі, але з обмеженими ресурсами», – вважає Керолайн Вест Пассеррелло, зареєстрований дієтолог і представник Академії харчування та дієтології США.
За словами Бонні Тауб-Дікс, зареєстрованого дієтолога і автора книги «Прочитайте, перш ніж з’їсти це – переходячи від ярлика до столу», при плануванні надзвичайної ситуації рекомендується зберігати запаси продовольства на термін до двох тижнів.
«Люди не повинні нервувати через те, що їм доводиться виходити і витрачати сотні доларів на їжу. Але якщо вони підготують дещо, це може дати їм душевний спокій », – сказала Тауб-Дікс.
Дієтологи рекомендують спочатку провести «швидке сканування своєї комори і морозильної камери» і викинути все, у чого минув або минає термін придатності. Потім слід докупити деякі продукти.
Основний список повинен включати джерела білка, такі, як консервована риба або квасоля; консервовані та заморожені овочі і фрукти, а також помідори або соус; цільне зерно, включаючи хліб, рис і макарони з цільної пшениці, а також корисні жири, такі як оливкова олія, горіхи.
Дієтологи рекомендували спочатку вживати свіжі продукти, перш ніж переходити на запаси заморожених і стабільних при зберіганні продуктів.
«Використовуй те, що у тебе є в першу чергу, якщо ти не хочеш, щоб щось було витрачено даремно. Це означає, що ти зможеш приготувати якомога більше фруктів, овочів і барвистих продуктів – це чудовий час для приготування їжі з часником і цибулею », – сказала Пассеррелло.
Тим не менше, немає ніяких доказів того, що будь-які конкретні продукти можуть запобігти або вилікувати хворобу, не дивлячись на поширені інтернет-міфи.
Також медики відзначають, що необхідно стежити за споживанням натрію (в основному, у вигляді звичайної солі). Вона часто використовується, щоб зберегти їжу і додати аромат, і додається в консервовані продукти, щоб продовжити термін придатності. Занадто велика кількість солі може призвести до зневоднення, що може викликати втому, запаморочення і інші неприємні симптоми, які вам не потрібні в надзвичайній ситуації. Можливо, консерви з високим вмістом солі буде краще промити перед вживанням.
Більшість експертів рекомендують мати 4,5 літра чистої води в день на кожну людину (і домашня тварина) у вашій родині.
За словами Пассеррелло, коли ви запасаєтеся продуктами, зосередьтеся на тому, що вам і вашій родині подобається є, і на рецептах, на які у вас буде час і енергія. Зберігання інгредієнтів для складних рецептів не допоможе, якщо ви відчуєте себе погано і у вас не буде сил готувати.